Werking vetafscheider

Gebruikt frituurvet en plantaardige oliën zijn waardevolle grondstoffen die niet zomaar in het riool terecht mogen komen. Dankzij nieuwe technieken kunnen we met GreaseShield real-time vetten afscheiden. Werking vetafscheider; na inzameling worden de vetten verwarmd waarna er een homogene massa ontstaat. Van deze massa kan vervolgens biodiesel worden gemaakt. Biodiesel is zowel goed voor de motor als het milieu. Een klein deel van de gebruikte vetten worden hergebruikt in cosmetica zoals zeep of make-up.

Hoe werkt een vetafscheider?

Dankzij nieuwe technieken kunnen de vetafscheiders van GreaseShield vetten real-time scheiden. De vetten worden dus direct van het afvalwater gescheiden, nog voordat het afvalwater in het riool terecht komt. Hierdoor krijgt het vet geen kans om te stollen. Het vet wordt opgevangen in een speciale bak, deze hoeft u slechts te legen. Verder heeft u er geen omkijken naar.

Niet alle verstoppingen van de afvoer worden echter veroorzaakt door vet, oliën en vetten. Spoelbare afvalproducten zoals zetmeel en koffiedik, maar ook resten van groente, vis en vlees, kunnen zorgen voor blokkades in de afvoerleidingen. Daarom is er naast de vetafscheider ook de Filtershield® ontwikkeld. De FilterShield® creëert een drukval vergelijkbaar met het effect van een fontein, waardoor afscheiding van vaste stoffen mogelijk wordt en water kan weglopen.

FilterShield® elimineert de geurproblemen die gepaard gaan met sedimentvallen en is een voordelige oplossing voor alle spoelbakken waarin grote hoeveelheden voedsel worden gespoeld.

Werking vetafscheider

De vetafscheiders van Greaseshield zijn zo secuur in het reinigen van afvalwater dat de belasting van afvalwaterzuiveringsinstallaties aanzienlijk wordt verminderd.
Daarbij is het niet langer nodig om de vetafscheider voor specialistische bedrijven te laten leegpompen en vullen met schoon water. De werking van onze vetafscheider is dus eigenlijk heel simpel, maar wel uniek.

De producten van Greaseshield werken door de toepassing van electromagnetische technieken op basis van bioremediatie.
Bioremediatie kan gedefinieerd worden als het proces waarin micro-organismen en enzymen gebruikt worden om het natuurlijke milieu, dat door verontreinigende stoffen werd veranderd, terug in zijn originele staat te brengen. Dit betekent dat er geen chemicaliën worden gebruikt voor de reiniging.

Werking vetafscheider

Capaciteit vetafscheider

De vetafscheiders van GreaseShield hebben verschillende capaciteiten. Zo verwerkt de GS1000 bijvoorbeeld 1,00 liter per seconde, en de GS4000 zelfs 4,00 liter per seconde. Afhankelijk van de grootte van uw keuken, of de intensiteit van het gebruik daarvan, hebben we een machine die perfect bij uw restaurant past. Wilt u weten welke vetafscheider het beste bij u past? We adviseren u graag vrijblijvend. Neem daarvoor contact met ons op.

Volgt u ons al op LinkedIn? We delen op onze pagina informatie omtrent de wetgeving van vetafscheiders en natuurlijk informatie over onze eigen machines.