RVS Vetafscheider

Wat is een RVS vetafscheider en hoe werkt een vetafscheider eigenlijk?

De benaming verklapt eigenlijk al wat de machine doet: vetten scheiden van het afvalwater voordat dit in het riool terecht komt. Een traditionele vetput remt de stroming van het afvalwater, waardoor vetten, slib en water van elkaar worden gescheiden. Deeltjes zakken naar de bodem, vet drijft naar het oppervlak en stolt vervolgens.

Met een RVS vetafscheider van GreaseShield hoeft u geen ondergrondse vetput meer te hebben en misschien nog wel belangrijker: deze hoeft u niet meer periodiek te (laten) legen. U bespaart dus kosten, tijd en moeite. De vetafscheiders van GreaseShield scheiden de vetten real time. Bovendien worden de machines bovengronds geplaatst, niet ondergronds. Ze zijn dus makkelijk toegankelijk en eenvoudig te legen. Het vet wordt opgevangen in een speciale bak, die u enkel eens in de zoveel tijd hoeft te legen. Makkelijker kan niet!

RVS vetafscheider

Een RVS vetafscheider tussen het leidingwerk van de spoelbak en het riool is onmisbaar in de horeca, gezondheidszorg of bij andere bedrijven waarbij voedsel wordt verwerkt of vet wordt afgevoerd. Sterker nog: een goede vetafscheider is verplicht. De RVS vetafscheiders van GreaseShield zijn eenvoudig bovengronds te plaatsen en beginnen bij een capaciteit van maar liefst 1,00 liter per seconde.

RVS Vetafscheider

Vetvangers

Vetafscheiders worden ook wel eens vetvangers genoemd. Dit komt omdat de werking van een vetafscheider eigenlijk heel simpel is. In de basis vangen ze het vet van het afvalwater. De vetvangers van GreaseShield Nederland zijn ook uit te breiden met verschillende filters. Neem bijvoorbeeld het PreFilter. Machines met een dergelijk filter worden aangeduid met een PF in de naam. Dit filter vangt etensresten op. Zo raakt de afvoer van uw spoelbak of vaatwasser niet verstopt. Er zijn ook andere filters en uitbreidingen mogelijk. We denken hierin graag met u mee over wat het beste bij uw bedrijf past. Neem hiervoor contact met ons op.

Modellen vetafscheiders

Bekijk al onze modellen hier. Voor elke bedrijfsgrootte en keukencapaciteit hebben wij een geschikte vetafscheider. Indien gewenst kunnen we ook bij u op locatie langskomen. We informeren u dan vrijblijvend over de beste vetafscheider voor uw bedrijf. Ook kunnen we u dan haarfijn uitleggen hoe onze vetafscheiders werken en hoe het gehele (aankoop)proces werkt. Overigens kunnen we ook het onderhoud van uw machine verzorgen. Wilt u meer informatie over onze vetafscheiders of een afspraak maken? Stuur een mailtje of bel ons! Alle informatie vindt u op de contactpagina.

Volgt u ons ook al op LinkedIn?