GreaseShield

WHAT WE DO

Het allereerste patent voor een vetafscheider werd aan het einde van 1800 aangevraagd door Nathaniel Whiting in Californië. Het design van vetafscheiders is de laatste 120 jaar weinig veranderd, maar de efficiëntie is sterk verbeterd. Dankzij nieuwe technieken kunnen we met GreaseShield real-time vetten afscheiden.

Gebruikt frituurvet en plantaardige oliën zijn waardevolle grondstoffen die niet zomaar in het riool terecht mogen komen. Na inzameling worden de vetten verwarmd waarna er een homogene massa ontstaat. Van deze massa kan vervolgens biodiesel worden gemaakt. Biodiesel is zowel goed voor de motor als het milieu. Een klein deel van de gebruikte vetten worden hergebruikt in cosmetica zoals zeep of make-up.

We provide innovative product solutions for sustainable progress.
Our professional team works to increase productivity and cost effectiveness on the market.

product-solution

Duurzame oplossingen

Uit onderzoek is gebleken dat overstromingen van het riool in de meeste gevallen worden veroorzaakt door verstoppingen. De primaire oorzaak van de verstoppingen is een teveel aan (verzadigde) vetten.

De GreaseShield is een duurzame, toekomstbestendige oplossing. De volgende stap in verantwoord ondernemen! De machine filtert FOG's (Fuel, Oil, Grease) real-time uit het afvalwater. Uw voordeel: minder energieverbruik, wat weer een kostenbesparing oplevert. Ook betaalt u minder onderhoudskosten van het riool.

Maar ook voor het milieu is GreaseShield gunstig: er is minder milieubelasting en er wordt hernieuwbare energie geoogst met behulp van de best beschikbare technologie (BBT).

We innoveren continu onze producten, waardoor uw bedrijf winstgevend kan groeien. Onze technisch support team staat voor u klaar om u te helpen en aanbevelingen te doen. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of meer wil weten over onze machines. Deze kunt u ook bekijken op de pagina vetafscheiders.