Vetafscheider horeca wetgeving

Vetafscheider horeca wetgeving

Hoe zit het met de wetgeving omtrent de vetafscheider horeca wetgeving? Niet iedere ondernemer is zich bewust van het feit dat een vetafscheider of vetput verplicht is bij elk bedrijf dat met vet vervuild afvalwater op de riolering loost. Wanneer ben je verplicht om een vetafscheider tussen keukenafvoer en de riolering te plaatsen? Dit is het geval wanneer je voedingsmiddelen bereidt (zelfs een tosti bereiden valt hier al onder) of wanneer je dieren slacht. Maar hoe werkt een vetafscheider dan precies en hoe wordt dan voorkomen dat het vet in het riool terecht komt? Je leest het hieronder.

Vetafscheider werking

Traditionele vetafscheiders werken heel simpel: afvalwater stroomt in een vetput, waarin de stroming wordt afgeremd. De zwaartekracht doet zijn werk: zwaardere deeltjes zakken en het vet drijft naar boven en stolt vervolgens. Bij GreaseShield hebben we de vetafscheiding geperfectioneerd, waardoor er real-time vetten kunnen worden gescheiden.

De vetafscheiders van GreaseShield werken door de toepassing van electromagnetische technieken op basis van bioremediatie.
Bioremediatie is het proces waarin micro-organismen en enzymen worden gebruikt om het natuurlijke milieu, dat door verontreinigende stoffen werd veranderd, terug in zijn originele staat te brengen. Dit betekent dat er geen chemicaliën worden gebruikt voor de reiniging.

Een 100% natuurlijke manier van vetten scheiden, dus.

Vetafscheider horeca wetgeving

Vetafscheider horeca

Met betrekking tot de wetgeving omtrent een vetafscheider in de horeca weten we nu: ze zijn verplicht. Ook al maakt u slechts een tosti klaar. Echter volstaat het niet om zomaar een vetafscheider aan te kopen. De vetafscheider moet voldoen aan bepaalde regels en richtlijnen. U kunt altijd met ons contact opnemen voor meer informatie omtrent deze richtlijnen en bijhorende certificaten. We leggen u graag uit hoe het precies zit. Daarnaast kunt u de website van Infomil raadplegen.

Wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan gerust even contact met ons op en plan een vrijblijvende afspraak in!